Panouri solare, solutii Termosolare

Solutii Termosolare

solutii-termosolare

√ SCADEREA CONSUMULUI DE ENERGIE ELECTRICA SAU GAZ

 

 

√ INTERCONECTARE CU INSTALATIILE TERMICE EXISTENTE

 

 

√ CRESTEREA EFICIENTEI ENERGETICE A CALDURII

 

 

                  Sistemul solar termic este o instalație ce captează energia solara continuta în razele solare si o transformă in energie termică.

                  Deoarece aproape intreg spectrul radiatiei solare este utilizat pentru producerea de energie termică, randamentul acestor sisteme este ridicat fiind în jur de 60 %-75 % raportat la energia razelor solare incidente. Acest tip de sistem se dimensionează în funcție de numărul de persoane ce se folosesc de acesta.

                  Sistemele solare termice se clasifică după cum urmează:

Sisteme nepresurizate - primavara-toamna

Panouri solare compacte nepresurizate cu functionare primavara-toamna,tip KI

Panouri solare kiTuburile vidate capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind astfel apa din tubul interior. Pe masura ce apa se incalzeste, densitatea ei scade. Apa calda din tub se va ridica in rezervorul de acumulare si va fi inlocuita de un volum echivalent de apa rece. Circuitul natural se va realiza in continuare si apa din rezervor se va incalzi.
Acest tip de sistem poate asigura pana la 60-80% din necesarul de apa pe perioada primavara-toamna, iar vara, in zilele insorite poate asigura necesarul chiar pana la 100%.

 

Avantaje:

 • In momentul actual sunt cele mai ieftine sisteme solare termice;
 • Este un sistem independent energetic;
 • Energia produsa este gratuita si ecologica;
 • Numărul de tuburi este raportat la capacitatea rezervorului și este calculat să încălzească eficient apa dar în același timp să nu accentueze posibilitatea de supraîncălzire în sezonul cald.
 • Este usor de montat si de intretinut.
Solicită preţ sistem sistem solar la cheie.
Sisteme presurizate - tot timpul anului

Panouri solare compacte presurizate cu functionare pe tot timpul anului, tip KS

Panouri solare KSTubul vidat solar este gol in interior din constructie, la fel ca tuburile solare pentru instalatiile nepresurizate. In interiorul acestui tub este introdusa, in plus, o tija metalica ce contine o cantitate mica de apa purificata si aditivi speciali. Tijele utilizate in acest sistem solar au punctul de incalzire la o temperatura scazuta. Astfel, atunci când tija se incalzeste, apa se evapora foarte repede. Vaporii se ridica in partea de sus a tijei, transferand caldura. Vaporii se condenseaza sub forma de apa si se reintorc in partea de jos a tijei pentru a repeta procesul.

Astfel, apa nu mai circula in mod direct prin tuburi, iar impreuna cu o izolare si protejare foarte buna a tevilor permit folosirea panoului solar pe timp de iarna.

Avantaje:

 • Sunt eficiente si fiabile;
 • Functioneaza inclusive pe perioada de iarna;
 • Functioneaza la presiunea retelei de apa
 • Au o durata de viata ridicata
 • Nu necesita pompa de recirculare.
Solicită preţ sistem sistem solar la cheie.
Sisteme presurizate complexe - tot timpul anului

Panouri Solare Presurizate complexe, tip T

panouri solare TTuburile vidate capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind heat pipe-urile. Caldura este transmisa in capatul superior al heat pipe-ului, care incalzeste agentul termic (antigel). Agentul termic incalzit este circulat de pompa prin serpentina din interiorul rezervorului. Apa rece preia caldura de la serpentina si poate fi folosita ca apa calda menajera sau aport la incalzire.

Caracteristici si Parametrii de Functionare:
– Functioneaza indiferent de temperatura exterioara, chiar si iarna, deoarece apa nu intra in  tuburi ci este incalzita printr-un schimbator de caldura aflat in partea superioara (daca un tub se sparge sistemul functioneaza in continuare);
– Razele solare radiaza intotdeauna perpendicular pe tot parcursul zilei;

 

Avantaje:

 • Funcționeaza inclusiv iarna, putand fi interconectat cu orice tip de centrala cu gaz, electrica, instant sau centrala termica pe lemn;
 • Tuburile vidate ofera performate bune si pe timp innorat, fiind capabile sa capteze radiatiile infrarosii care patrund prin nori;
 • Numarul de tuburi este raportat la capacitatea rezervorului și este calculat sa incalzească eficient apa dar in acelasi timp sa nu accentueze posibilitatea de supraîncălzire in sezonul cald
 • Panoul functioneaza in continuare chiar daca unul sau mai multe tuburi se sparg;
 • Tuburile avariate sunt usor de schimbat;
 • Ofera eficienta energetica tot timpul anului si asigura costuri zero cu combustibili conventionali pentru cel putin 5 luni pe an;
 • Energia oferita de panouri este energie ecologica si nu polueaza mediul inconjurator;
 • Au cel mai bun raport calitate pret de pe piata.
Solicită preţ sistem sistem solar la cheie.
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Info | Close