Solutii Eoliene

Solutii Eoliene


sistem-eolian

√ FUNCTIONARE CU SAU FARA RETEA

 

√ INTERCONECTARE CU SISTEME FOTOVOLTAICE

 

√ PRODUCTIE ENERGIE 24/24

 

√ MENTENANTA SCAZUTA

 

                  TURBINA EOLIANA este un sistem ce transformă energia cinetică a vântului în energie mecanică, energie ce este transformată mai departe în energie electrică. Energia eoliană este obținută practic din forța vântului care are capabilitatea de a învârti turbine eoliana, rotație ce este transferta printr-un ax și produce astfel curentul electric.

                  Utilizând eficient energia eoliană utilizatorul poate să reducă la zero costurile energiei electrice consumate, atât timp cât locația în care este instalată turbina are potențialul eolian necesar și curenții de aer stabili.

                  Există diferite tipologii de turbine Eoliene, fiecare fiind eficiente în anumite zone care permit exploatarea energiei eoliene conform studiului de vânt făcut în zonă:

  • Turbine eoliene cu Ax orizontal, care sunt cele mai răspândite și cele mai uzuale, având o arie largă de aplicabilitate.
  • Turbine eoliene cu Ax Vertical, care au un nivel de mentenanță redusă și un nivel de zgomot redus, pretându-se la curenți de aer instabili.

                  În funcție de tipul aplicației, localizare și modul de utilizare, turbinele eoliene pot avea sisteme de frânare active sau pasive, pot fi conectate la rețeaua națională, sau pot fi utilizate în sisteme hibride de producție a energiei electrice, împreună cu un sistem fotovoltaic.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Info | Close