Soluțiile de tip Smart City ale Urbio, prezentate la una dintre cele mai mari expoziții de profil – Smart City Expo World Congress

Cu o viziune integrată asupra unui ecosistem de tip Smart City, Urbio, principalul competitor al pieței de iluminat inteligent din România, a prezentat soluțiile sale pentru Smart City la una dintre cele mai prestigioase expoziții din Europa.

 

Urbio, între inovație și investiție masivă în cercetare

Urbio este una dintre companiile românești care a mizat pe importanța investiției în cercetare, fapt ce a permis extinderea tehnologiilor utilizate, până la momentul în care produsul dezvoltat, Neos, reușește să acopere toți cei șase piloni ai conceptului de Smart City: Smart Government, Smart Living, Smart People, Smart Economy și Smart Environment. În aceeași direcție, activitatea de cercetare a permis obținerea a două brevete de invenție, oferite pentru dezvoltarea unei tehnologii de comunicație inovativă, care este de două ori mai rapidă decât actuala tehnologie utilizată pentru astfel de sisteme și care păstrează în același timp redundanța.

Urbio Lighting, una dintre cele mai dezvoltate divizii ale business-ului, a fost scalată până la producția de lămpi de iluminat controlate prin telegestiune, care sunt integrate în conceptul de Smart City prin aplicația Neos. Acesta sunt singurele sisteme de tip Smart City din lume care pot fi controlate fără conexiune la internet, fiind independente de soluțiile de telecomunicație existente. Iluminatul public este unul dintre serviciile cu un impact major în societate, date fiind beneficiile de confort și siguranță oferite rezidenților. În acest fel, soluțiile de iluminat public inteligent dezvoltate de Urbio, au ajuns până în prezent la peste 9 milioane de rezidenți din sud-estul Europei, doar în România consumul de energie electrică al acestui serviciu, fiind scăzut cu peste 100 TWh anual prin soluțiile implementate de Urbio.

 

Smart City Expo World Congress Barcelona

La Smart City Expo World Congress, Urbio a prezentat toate soluțiile sale pentru Smart City, precum și principalele beneficii ale utilizatorilor acestor sisteme. Această prezență pe scena internațională aliniază eforturile constante ale unei companii românești ce a crezut în potențialul său de creștere și în cadrul căreia inovația a fost punctul de plecare în orice proces dezvoltat.  Congresul adună în fiecare an cei mai mari producători de sisteme de Smart City din lume, autorități publice, arhitecți, proiectanți, delegații din diverse state direct interesate sau potențiali colaboratori și își propune să promoveze conștientizarea, înțelegerea și expunerea celor mai performante sisteme care ajută la dezvoltarea orașelor din întreaga lume.